9 augusti 2012

Husbilssemester!

Medan Nova var på spa så åkte Markägaren, Wendla och jag ner till södern. Mycket social träning har det blivit. Kisstopp på diverse mackar och rastplatser. Utflyktsmål med barn och andra hundar. Välbehövligt.

Vi började att besöka Kinnekulle, för att sedan sikta på Borås. Målet var att kika på Bruce Springsteen i Göteborg. Faktiskt tror jag, rent allvarligt, att den mannen har mer energi än självaste Wendla. My God!

Efter Göteborg åkte vi de trettio milen till Kalmar och Trekanten. Där blev det surr, fika och pep talk med Wendlas uppfödare. För Wendlas del blev det mycket likasinnat bus med syster Winna. Brorsan Ludde var mest på porrhumör. Lite uppfostran blev det också från mamma Dot, som nog sa något om "att du flyttar inte hem, Wendla, hör du det". Wendla hörde och förstod.

Tillbaka till pep talk. Kennelpappan sa något mycket klokt. Tänk mindre, träna mer. Så nu går det på repeat. Tack så mycket för de orden!

När vi hämtade Wendla för cirka ett år sedan var det en liten tjej som grät och nästan klättrade över passagerarsätet när bilen började rulla på grusplanen. Valpen Wendla sov sedan sig igenom hela färden till de norrländska skogarna.

Den här gången var det med tungan flämtande i mungipan. En kort tupplur senare och sen var det full fart igen. Så fartigt det nu kan bli i en husbil.  


Inga kommentarer: