17 september 2009

Mötet i kiosken...

... resulterade också i upptinat vilt och i ett väckt träningssug.

Så de upptinade nya familjemedlemmarna fick följa med ut på ett träningspass igår kväll. Med på träningspasset var även Guldpojkarna och Lydnadsdrottningen, dvs mötet i kiosken.

Nova fick först hämta in en dold skata från samma målområde som igår. Belöningen var kaninen precis bakom mig. Skönt att ha någon på plats som kan rapportera hur upptagen ser ut. Guld värt! Lite tveksamheter kring skatan, men inte så farligt.

Upprepade samma sak med kråkan. Första gången fick inte Nova till ett riktigt grepp, men andra gången var det pang på. Härligt!

Sen var det dags för Guldpojken den yngre att få skott och enkelmarkering. Inga tveksamheter där inte, trots att han galopperade tvärs över vittringen från kaninen. Gånger tre. Tummen upp! Avlossade sedan skott mot samma ställe, men då blev det linjetag bakåt istället. Tummen upp igen!

Nu var det Novas tur att höra skott. Fem dummisar var utkastade i samma målområde, dvs mot tallen. Skott avlossades framåt av Lydnadsdrottningen, sedan blev det linjetag eller ut åt motsatt håll. Vid första skottet var fröken verbal, men sedan var det tyst. Vid de två första var Nova också i koppel, och vid de tre sista lös. Tog en risk när skottet avlossades mot det håll där kaninen legat, men rumpan var i backen. Nästa gång kan det bli skott under transport. =)

Sedan var det Den Yngres tur att pröva på vilt i koppel. Många tummar blev det!

Om jag ska summera det hela så var Nova ganska uppskruvad. Dock ändå med en broms, som bara glappade rejält en gång. Och när inträffade det? Jo, när vi var på väg tillbaka till bilen och jag hade slappnat av. Lärdom!

Nu är jag peppad inför lördagens träning.

Inga kommentarer: