16 april 2009

Pangpang och stadga

Umeå bjöd inte på sitt bästa väder idag. Lapphandskar och regn. Brrr! Började naturligtvis att vela i träningsfrågan. Men se i Centralorten var det åtminstone uppehåll så det blev träning ändå.

Den Ihågkomnas andre hälft ställde upp som skytt och brände av ett femtontal skott på apportkastaren allt medan jag och den Gudomliga (den Ihågkomnas alias) tränade kontakt med våra hundar. För att vara första skotträningen med den mängden skott, på okänd plats och i sällskap med en annan hund är jag mer än nöjd med Nova. Det lovar gott!

Efter det att skytten åkt iväg var det dags för stadga och fotgående för de två damerna. På det hela taget godkänt även om det blev väl frestande med strösslade tennisbollar (otydlig matte!) som tog sig uttryck i överslagshandlingar på slutet. Hur var det? Läsa hund?! ?Que?

Senare under kvällen fick Nova även stifta bekantskap med kaninen Cruella i bur. Skitskoj, skitspännande och skitläskigt på samma gång. Fram till dags datum har sådana pälsbollar endast varit lugna, formbara och timida varelser i Novas värld. Fram till mötet med Cruella Duracella...

Inga kommentarer: