1 maj 2011

A-provsträning

I lördags åkte vi till Degersjön för A-provsträning. Började med fotgående ut till den första träningsplatsen.

Först var det en fingerad harjakt där skytten gick uppe på en ås på ett kalhygge/myr. Nedanför åsen gick förarna på två led. Skytten droppade först en dold dummy varvid ett skott kom efter ca 10 meters fotgående. Den hund som var närmast skytten och i det första ledet fick gå ut på dirigering.

Nova var andra hunden ut. Var lite nervös, så det är lite oklart hurvida hon tog pipan som hon knappt hört sedan i höstas. Men dummyn kom in! Blev ett glädjeskutt där i mossan.

Fotgåendet med medföljande vändningar var ganska ok på grusvägen, lite si och så längs med stigen och nja på linjen. Fastnade på många älgbajshögar. Matte hade glömt attityden hemma och var lite orolig inför övningen så visst snappade fröken upp det och blev därefter.

Skottreaktionen överraskade något. Stod upp vid sidan när det smällde, men satte sig efter att ha blivit påmind. Inga knallningar. På pluskontot där.

Sen var det dags för triangeldrama. Det första dramat bestod i att ta sig över en rätt hög stenmur och plocka markeringen som landat på andra sidan. Faktiskt den högsta jag sett. Nova var snabbt ut och upp på stenmuren, men sen blev hon stående där uppe och undrade om jag blivit tokig. Manade på med ett "ut" och så försvann hon. Avlämningen var inte alls godkänd. Nova blev pinknödig och sen droppade hon dummyn.

Det var en massa bra vändningar på linjen och rejält med skott hela tiden. Triangeldramat bestod i markering över stenmur, linjetag mot ett område samt ett närsöksområde. Det var valfritt att välja nivå på övningen och linjetaget blev för svårt. Skytten som stod en bra bit från området kan ha blivit en störning för mycket eller så var linjetaget för långt. Gick inget vidare, men Nova hittade dummyn till slut. Undrar om det skulle ha funkat bättre om ett eller flera skott bränts av i området samtidigt som dummisarna lades ut synligt. Därefter hoppade vi över närsöksuppgiften.

Ska träna stoppsignal, snabbare vändningar och bakdelskontroll, koncentration i veckan. Lördagen bjöd på kanonträning!

Inga kommentarer: