29 februari 2012

Uppfostring?

Antingen är Nova på väg ur sin skendräktighet och tillbaka till sitt normala jag eller så har uppfostringen av valpen tagit fart. Antingen det eller så har Nova blivit med valp.

I alla fall så när de har busat på Wendlas villkor, dvs på inga villkor alls, har Nova varit tuggdyna och ganska för mycket snäll mot lilldivan.

Nu kan det vara så att ett tronskifte är på gång. Varje morgon i ungefär en veckas tid har Nova tagit kommandot. På stela ben har hon gått rakt på Wendla som legat och tuggat på något ben eller leksak. Sen har Nova buffat till Wendla så att hon lagt sig på sidan. Sen har hon krafsat med ena framtassen eller tvättat Wendlas öra på ett rätt brutalt sätt. Wendla har då lagt sig på rygg, vilket aldrig förr har inträffat. Wendla har sedan fortsatt att ligga stilla på rygg, och det har väl aldrig heller hänt. Hon har inte ens försökt att hugga efter storasysters ben.

Vad som än är orsaken till förändringen så är det i alla fall väldigt intressant att studera.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, de är roliga att studera de små liven!
Samma sak hände med Cirrus och Mysak men det dröjde längre. Mysak hann bli nästan 18 mån innan Cirrus började säga ifrån och styra och ställa.
Du har nu fått se facit gällande hur du själv ska ändra din inställning till "valpen" Om du inte redan gjort det är det mao hög tid att börja ställa krav ... ;-)

Camilla, Galen i grönt sa...

Hihi, tror du det?! =P

Jo, jag får nog allt se upp med väna Wendla...