... med jobbet är magsäcken uttöjd till max och kroppen i sockerkoma. Men nåt ska man väl ändå äta? Varför inte glöggmarinerad kyckling m saffranssås, sockerärtor och jasminris? Trevlig helg!
Glöggmarinerad kyckling
- 1 kg fileér el vingar
Marinad (gärna över natten)
- 2 dl glögg
- 1 msk färsk riven ingefära alt 2 msk mald
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 msk brun farin
- 2 msk soja
Saffranssås
- 1/2 gul lök
- 1 pkt saffran
- 1 pkt matlagningsgrädde
- 2 msk mjöl
- salt
- svartpeppar
- vatten
(-hönsbuljong)
2 kommentarer:
Den skall jag prova att göra - verkar smakens enligt receptet. Alltid roligt med nya maträtter, så fortsätt och lägg ut.
Ha det så gott.
Kicki
Hoppas det smakar, Kicki!
Skicka en kommentar