12 december 2008

Dagen efter julbordet...

... med jobbet är magsäcken uttöjd till max och kroppen i sockerkoma. Men nåt ska man väl ändå äta? Varför inte glöggmarinerad kyckling m saffranssås, sockerärtor och jasminris? Trevlig helg!

Glöggmarinerad kyckling
- 1 kg fileér el vingar

Marinad (gärna över natten)
- 2 dl glögg
- 1 msk färsk riven ingefära alt 2 msk mald
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 msk brun farin
- 2 msk soja

Saffranssås
- 1/2 gul lök
- 1 pkt saffran
- 1 pkt matlagningsgrädde
- 2 msk mjöl
- salt
- svartpeppar
- vatten
(-hönsbuljong)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den skall jag prova att göra - verkar smakens enligt receptet. Alltid roligt med nya maträtter, så fortsätt och lägg ut.

Ha det så gott.

Kicki

Camilla, Galen i grönt sa...

Hoppas det smakar, Kicki!