Egentligen är jag ju ingen receptmänniska utan mer en Jan-Boris Möller som svänger ihop något av det som finns. Men så äger jag ju ett större antal kokböcker och utklippta recept som inte blivit använda så värst mycket sen jag gick och blev med hund/ar. Nu har jag börja upptäcka recept så smått igen. I helgen blir det premiär av följande soppa och aioli. Trevlig fjärde advent!
Saffransdoftande fisksoppa
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 1 purjo
- 1 röd paprika
- olivolja
- 1 l fiskbuljong
- krossade tomater
- 1-2 pkt saffran
- 2 tsk blandade kryddor (basilika, timjan, oregano)
- 2 msk het tacosås
- 4 dl creme fraiche
- 500 g torsk/spätta
- 200 g skalade räkor
- persilja
Aioli
- 1 ägg
- 1 tsk dijonsenap
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 2 dl annan olja
- salt
- peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar