9 augusti 2009

Träna på rätt saker

Ok, inte särskilt kul att inte få något pris. Men jag är inte ledsen för det. Snarare tjurigare än någonsin. Tjurigare än Nova hoppas jag!

Samarbetsviljan bedömdes som "tämligen självständig madame". Det om något tränar vi på!

Sökarbetet var i "godtagbart system i närområdet, men ej helt marktäckande på djupet". Kan erkänna att vi inte tränat allt för många smala och djupa sök.

Farten och uthålligheten var "måttlig" och "tappar orken på fältet". Konditionsträning står redan på programmet.

Näsan ua.

Dirigerbarheten blev " tar an riktning ok". Tränat på.

Markeringsförmågan bedömdes vara "uppmärksam i kast och minns bra". Tränat ganska mycket minnesapporter.

Reaktionen vid skott blev "hetsas". Jojo, tränar på det. Ska förfina retningarna ytterligare. Tidsschemat räckte inte hela vägen.

Stadga "lätt i baken, tyst". Samma som ovan.

Apporteringslusten bedömdes som "hänger över vilt, men tar till slut och levererar landvilt ok". De vilt jag tränat minst med blev också de som hon hängde över. Och tvärtom. Ovana. Träna mer.

Apportgrepp bedömdes som "bra grepp och avlämningar". Tränat mycket och många tysta avlämningar med dummy. Fast nu var det mycket gullande. Men ändå. Viltet kom i alla fall in. Inte kunnat träna särskilt mycket avlämninar med vilt. Skitnöjd!

Simteknik "bra".

Vattenarbete "går villigt i och arbetar glatt".

Hundtolerans "ua".

Det blev många femmor. Femmor på de saker vi tränat på. Vilket innebär att det vi tränat på också har gett resultat. Mer konditionsträning och vilthantering är jag helt säker på ska ge ett bättre sök och fart. För att inte tala om mer smala och djupa sök. Avlämningarna vid vattnet kan också förbättras, då vi ej tränat på långa transportsträckor.

Stora nöten att knäcka är att få den självständiga madamen till en följsam skugga. Ett tag om nacke och svansrot? Nu kommer det minsann att börja kosta!

Inga kommentarer: